Louis van Willegen (48) heeft in de afgelopen dertig jaar zijn sporen in de uitvaartbranche ruimschoots verdiend. Sinds 2013 zet hij onder de naam ‘De Nieuwe Wilg’ de familietraditie voort: Zijn opa was timmerman en maakte uitvaartkisten op bestelling. Zijn ouders waren als grootleverancier van uitvaartbenodigdheden jarenlang een begrip in de wijde regio.

Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Louis van Willegen als geen ander dat goede samenwerking onlosmakelijk verbonden is met vakmanschap, betrouwbaarheid en service. Hij liep van jongs af aan al mee in het familiebedrijf van zijn ouders; de bevlogenheid voor het vak nam hij als vanzelfsprekend over. “In de uitvaartbranche gelden specifieke normen en waarden. Afscheid nemen van een dierbare is eenmalig; een uitvaart kun je niet over doen. Dus is het onze plicht om te zorgen dat alles perfect verloopt. De samenwerking met uitvaartondernemers is een kwestie van maatwerk. Door naadloos op elkaar in te spelen kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat nabestaanden zich volledig kunnen richten op het afscheid nemen. Achter de schermen zorgen wij dat alles naar wens verloopt. Het geeft me veel voldoening als we in samenwerking met de klant aan alle wensen tegemoet kunnen komen.”


Marjolijn van Willegen-Nieuwkoop (40) leerde de uitvaartbranche kennen door toedoen van Louis.  Nadat ze elkaar leerde kennen vroeg hij haar regelmatig mee naar open dagen, beurzen en op klantenbezoeken. Zij zag al snel in dat het voor de uitvaartondernemer onmogelijk is om alle wensen van de klant te vervullen, als daar geen actief meedenkende toeleverancier achter staat.

Sinds 2013 werkt Marjolijn volledig mee in het bedrijf. Naast haar administratieve werkzaamheden ontvangt zij ook klanten en bezorgt bestellingen wanneer dit nodig is. “wat mij het meest aanspreekt is de compassie van de uitvaartondernemer met zijn cliënten. En hoe zij het mogelijk maken om elke familie op de door hen gewenste manier afscheid te laten nemen van hun dierbare”.


De Nieuwe Wilg is gehuisvest in een ruim bedrijfspand aan de Nijverheidstraat 31 in Wijk en Aalburg. Louis: “Naast het kantoor is ruimte voor de werkplaats en opslag. Alles gebeurt vanuit één locatie, zodat we snel en professioneel kunnen werken.” In de loop der jaren heeft Louis van Willegen door zijn gedegen vakmanschap en persoonlijke service een trouwe klantenkring door heel Nederland opgebouwd. “Uiteraard zijn we dag en nacht bereikbaar. Wie daar moeite mee heeft, moet niet in de uitvaartbranche gaan werken.”